در این نوشته میخواهیم کمی با پراجکت سرور آشنا بشیم و مرور کوتاه و به زبان سادهای از این سیستم گسترده داشته باشیم.
پراجکت سرور (Microsoft Project Server) یک راهکار مدیریت پروژه تحت وب است که توسط شرکت مایکروسافت توسعه پیدا کرده است. در واقع مایکروسافت میخواست با این راهکار، کارکردهای نرمافزار MSP را افزایش بده و اون رو از یه برنامه ساده در کامپیوتر مدیر پروژه به یک سامانه جامع و متمرکز برای مدیریت همهی پروژهها و منابع سازمان تبدیل کنه. مایکروسافت توانست در زمان کوتاهی این کار رو انجام بده. این سامانه با وجود عمر کوتاه خود در مقایسه با دیگر سیستمها، به یکی از رهبران بازار تبدیل شده است.
برنامههای وابسته
این سامانه برای عملکرد خود از دو سیستم قدرتمند استفاده میکنه:
- مایکروسافت شیرپوینت سرور (Microsoft SharePoint Server) – به عنوان پایهای برای سایتهای این سامانه
- مایکروسافت سکوئل سرور (Microsoft SQL Server) – برای مدیریت پایگاه دادهها (محل ذخیرهسازی همه اطلاعات سازمانی، از وظایف و منابع گرفته تا اسناد و تصاویر)
کاربر از این دو راه برای تعامل با راهکار استفاده میکنه:
- نرمافزار مایکروسافت پراجکت (Microsoft Project) – معروف به MSP و به عنوان برنامهای برای طرحریزی و زمانبندی پروژه
- مرورگر وب – برای اتصال به سایت «برنامه وبی پروژه» که به صورت خلاصه PWA گفته میشه و همه نماها و گزارشها در اون وجود داره.
کاربرد برای مدیران بخش/اجرایی/ارشد
گزارشهای متننوعی برای هر پروژه در مرکز پروژههای سایت PWA وجود داره. مدیران میتوانند جزئیات و زمانبندی هر پروژه رو ببینند. هرگونه اطلاعاتی در سطح پروژه، وظایف و منابع به دلخواه مدیران قابل جمعآوری و نمایش است.
همچنین دشبوردهای مدیریتی، نگاه گسترده و نگرش عمیقی به آنچه که در پروژه میگذره به مدیران میده. دشبورد مجموعهای از جدولها، نمودارها و علائم گرافیکی است که وضعیت پروژهها را از ابعاد مختلف نمایش میده.
کاربرد برای مدیران پروژه
به کمک این سامانه، مدیر پروژه میتونه حول و حوش پروژه با تیم خود ارتباط برقرار کنه و وظایف رو بین اونها تقسیم کنه. انجام همهی این تخصیصها و اجرای گردشهای کاری در داخل سامانه اتفاق میافته. افراد تیم پروژه میتوانند وظایفشون رو در کارتابل شخصی خود ببینند. آخرین تغییرات صورت گرفته در هر تخصیص توسط این افراد به مدیر پروژه گزارش میشه و در صورت تایید، در برنامه اعمال میشه.
قابلیت جالب دیگر سامانه اینه که مقدار بار کاری منبع در هر پروژه و در کل پروژهها قابل مشاهده و تحلیل است. سازمان و مدیر پروژه میتوانند نیازهای خود به هر منبع رو پیشبینی کنند و استفاده موثرتری از منابع داشته باشند.
این امکان هم وجود داره که دستمزد افراد بر اساس اطلاعات این سامانه محاسبه و پرداخت بشه. بخش برگه زمانی (Timesheet) به همین منظور در برنامه قرار گرفته است. در اینجا میشه مقدار کار هر فرد رو در پروژهها و در دیگر کارهای غیرپروژه ای ثبت کرد. از این دادهها برای محاسبه کل کارکرد فرد در ماه استفاده میشه.
میشه برای هر پروژه سایت مجزایی ایجاد کرد. به این سایت، فضای کاری پروژه می گویند. افراد حاضر در تیم میتوانند اسناد، ریسکها، مشکلات و هر نوع اطلاعاتی رو در این محل با هم در میون بگذارند.
نسخهها
پراجکت سرور از سال ۱۳۷۹ وارد بازار سیستمهای اطلاعاتی مدیریت پروژه شد. به دلیل توسعه سریع قابلیتها و امکانات، به طور متوسط هر 3 سال یک نسخه اصلی از اون منتشر شده است.
نسخههای پراجکت سرور از ابتدا تا کنون اینها هستند:
- Project Central، سال ۱۳۷۹
- Project Server 2002،سال ۱۳۸۱
- Project Server 2003، سال ۱۳۸۲
- Project Server 2007، سال ۱۳۸۶
- Project Server 2010، سال ۱۳۸۹
- Project Server 2013، سال ۱۳۹۱
- Project Server 2016، سال ۱۳۹۴
- Project Server 2019، سال ۱۳۹۷
توضیح بیشتر هر یک از قابلیتها، امکانات و بخشهای این سامانه به مرور منتشر میشه. منتظر باشید.
3 دیدگاه. همین الان خارج شوید
hi
thanks
dagc.blogfa.com
سلام. خواهش می کنم
ممنون بابت توضیح برنامه .خیلی خوب بود.