انستیتوی مدیریت پروژه (PMI) در بخش جدیدی از سایت خود، برترین و تاثیرگذارترین پروژههای جهان در بازه زمانی ۱۳۴۷ تا ۱۳۹۸ (۱۹۶۹ – ۲۰۱۹) را معرفی کرده است. میتوانید مجلهی توضیحی این پروژهها را از اینجا (لینک) دریافت کنید.
در این بخش میخواهیم ۱۰ پروژه برتر در حوزه معماری و عمران را به صورت خلاصه بررسی کنیم.
۱. برج خلیفه

نشانهی توسعه اقتصادی خاورمیانه و بلندترین سازهی دنیا با ارتفاع ۸۲۸ متری بر فراز ابرهای دوبی دیده میشود. این یک پروژه ۱.۵ میلیارد دلاری با سیستم مرکزی تقویت شده است که سریعترین بادها هم لرزهای بر تن آن وارد نکند. اطلاعات بیشتر در سایت PMI / ویکیپدیای فارسی.
۲. تالار اپرای سیدنی

تالار اپرای سیدنی، یکی از بارزترین ساختمانهای قرن بیستم، چهره جهانی استرالیا را ارتقا داد و شروعی برای مفهومِ معماری ساختمانهای برجسته بود. با اینکه این پروژه دیرتر از برنامه و با هزینه فراتر از بودجهی خود تحویل داده شد، اما اکنون مقصد برتر جهانگردی این کشور و جوانترین میراث جهانی یونسکو است. اطلاعات بیشتر در سایت PMI / ویکیپدیای فارسی.
۳. موزه گوگنهایم بیلبائو

این شاهکار طراحی شده توسط فرانک گِری، که هر ساله میلیونها گردشگر را به خود جلب میکند، نقطه عطف قابل توجهی را برای شهر بیلبائو اسپانیا ایجاد کرد. تاثیر آن چنان شدید بود که مفهوم اقتصادی خودش را ایجاد کرد، «اثر بیلبائو»: هنگامی که سرمایهگذاری فرهنگی به همراه معماری با استانداردهای بالا ترکیب میشوند تا اقتصاد یک شهر را از جای خود بلند کنند. اطلاعات بیشتر در ویکیپدیای فارسی.
۴. مرکز ژرژ پمپیدو

از زمان افتتاح در سال ۱۳۵۶ (۱۹۷۷)، این سازه پیشگام در پاریس فرانسه، صدها میلیون بازدیدکننده را به خود جلب کرده است. با طراحی انجام شده به صورت «شکل هندسی فضایی»، این نمای پشت و رو (inside-out) به این معنا است که درون هر طبقه هیچگونه سیستم سازهای وجود ندارد تا حداکثر انعطافپذیری تضمین شود. اطلاعات بیشتر در ویکیپدیای فارسی.
۵. برجهای دوقلوی پتروناس

این آسمانخراشهای دوقلوی، که به وسیله پل آسمانی مشهور به هم پیوند خوردهاند، فقط آسمان کوالالامپور را تعریف نکردهاند، بلکه آنها به یک نماد قابل تشخیص برای نقش مالزیِ مدرن در تجارت جهانی تبدیل شدهاند. IBM، مایکروسافت، رویترز، الجزیره و بلومبرگ تنها تعداد کمی از برندهایی هستند که برجها را خانه خود میدانند. اطلاعات بیشتر در ویکیپدیای فارسی.
۶. موزه هنرهای معاصر آفریقا

اولین موزه هنرهای معاصر آفریقا در حال حاضر برندهی جایزههای بزرگی شده است. جای تعجب نیست. همانطور که توسط استودیوی هدرویک تصور شده، این طراحی از تکنیکهای نوآورانهی برش بتون استفاده کرده است، تا اینکه روح سیلوهای تاریخی را که زمانی در اینجا مستقر شده بودند، حفظ میکند.
۷. برج شانگهای

غیر از همهی بخشهای فوقالعادهی برج شانگهای (بلندترین ساختمان چین، دومین ساختمان بلند جهان)، آنچه که واقعا این ساختمان را از همه جدا میکند ، ویژگیهای پایدار درخشان آن است. به توربینهای بادی پنت هاوس یا فرم منحنی سازه که نیروهای باد را تغییر مسیر میدهد، نگاه کنید. اطلاعات بیشتر در ویکیپدیای فارسی.
۸. اپل پارک

دفتر مرکزی دایرهای و سفینه فضایی مانندِ اپل به عنوان یکی از گرانترین ساختمانهای جهان شناخته میشود. برچسب قیمت ۴ میلیارد دلاری با توجه به آنچه در ساختمان طراحی شده توسط فاستر و شرکا وجود دارد، شوکه کننده نیست. آن پنجرههای سفارشی را در نظر بگیرید که بزرگترین صفحههای شیشه خمیده جهان هستند. همچنین یکی از سازگارترین ساختمانهای جهان با محیط زیست است که از انرژی ۱۰۰ درصد تجدیدپذیر استفاده میکند. اطلاعات بیشتر در ویکیپدیای فارسی.
۹. برج شارد

بلندترین ساختمان اتحادیه اروپا، شارد از منارهای مخروطی لندن، مانند کلیساهای بسیاری در انگلیس، الهام گرفته شده است. این تیم برای دستیابی به جاهطلبیهای آسمانی خود، به روشهای پیشگام مهندسی، از جمله سازهی بالا به پایین روی آوردند، که اولین بار در انگلستان بود. اطلاعات بیشتر در ویکیپدیای فارسی.
۱۰. موزه هنرهای معاصر نیتروی

با طراحی معمار مشهور برزیلی اسکار نیمایر، این طراحیِ به شکل بشقاب پرنده به عنوان یک نماد ساختاری برای شهر نیتروی برزیل و این کشور از زمان افتتاح در سال ۱۳۷۵ (۱۹۹۶) بوده است. این ساختمان همچنان به جذب میلیونها بازدیدکننده، که بسیاری برای تماشای نمای چشمنواز بیرونی آمدهاند، ادامه میدهد.
4 دیدگاه. همین الان خارج شوید
چقدر مطلب خوب و جذابی بود ممنون کلی
خواهش میکنم :)
سلام
من ضرورت به معلومات بیشتر در مورد موزه نیتروی برزیل دارم
در مورد پلان هاش برش
یک پروژه تحقیقی دارم
میشه لطفا کمکم کنید؟ممنون میشم
درود. متاسفانه اطلاعات بیشتری از جزئیات این پروژهها ندارم