مایکروسافت پراجکت ۲۰۱۹ (Microsoft Project 2019) یا همون ام اس پی ۲۰۱۹ (MSP 2019) از راه رسید. برای ما همیشه جالبه که ببینیم چه تغییرات یا بهبودهایی در نسخهی جدید اتفاق افتاده است. قبل از اینکه در مورد اینها صحبت کنیم، به چند نکته سریع توجه کنید که پیش از نصب پراجکت ۲۰۱۹ باید بدونید.
- پراجکت ۲۰۱۹ و البته کل آفیس ۲۰۱۹ فقط روی ویندوز ۱۰ و ویندوز سرور ۲۰۱۹ نصب میشه.
- نسخه ۳۲ بیت و ۶۴ بیت به صورت خودکار و با توجه به نسخهی ویندوز نصب میشه و از شما سوال نمیشه.
- نصب همزمان پراجکت ۲۰۱۹ با نسخههای قبلی ممکن نیست. حتا نسخههای قبلی آفیس رو هم برای نصب ۲۰۱۹ باید حذف کنید.
- پراجکت ۲۰۱۹ به پراجکت سرور ۲۰۱۳ به قبل متصل نمیشه. در صورتی که از این نسخهی پراجکت سرور استفاده میکنید، اصلن ۲۰۱۹ رو نصب نکنید. با توجه به نکتهی قبل که مجبورید پراجکت قدیمیتر رو حتمن پاک کنید.
- نحوه وارد کردن لایسنس معمولن غیرقانونی! تفاوت کرده است. از هر جا دانلود میکنید، روش فعالسازی رو طبق راهنما دنبال کنید.
خب، همونطور که انتظار میرفت، تغییرات خیلی زیادی رو نمیبینیم. در واقع این نرمافزار بعد از سالهای زیادِ توسعه و بهبود به بلوغ رسیده است و در نسخههای اخیر شاهد انقلاب در طراحی و امکانات نیستیم. البته انتظارهایی هم از این ابزار وجود داره که گویا مایکروسافت ترجیح میده سمتش نره و یا توسعهی اون رو به شرکتهای پارتنرش بسپاره، چیزهایی مثل قابلیت مالتی کارنسی یا امکان استفاده از چند واحد پولی در یک زمانبندی.
و اما در مورد چیزهای جدیدی که در نسخهی ۲۰۱۹ پراجکت اضافه شده، اینها رو باید بدونید:
۱. ایجاد وابستگی بین وظیفهها با استفاده از منوی کشویی
تا به امروز هر وقت میخواستیم پیشنیازهای یک وظیفه رو در نمای گانت وارد کنیم باید شناسه (ID) وظیفه(های) پیشنیاز رو حفظ میکردیم و در ستون پیشنیاز (Predecessors) تایپ میکردیم. حالا ولی یک منوی کشویی در این ستون ظاهر میشه و میشه وظیفهها رو به راحتی انتخاب کرد. در این منو، همهی وظیفههای پروژه درست مانند زمانبندی لود میشه و میتونید یک یا چند وظیفه رو در یک مرحله انتخاب کنید. این منو در ستون پسنیاز (Successors) هم نمایش داده میشه.
پیش از این (و البته هماکنون) با دبل کلیک بر روی هر وظیفه، میشد به پنجره Task Information رفت و نام پیشنیاز رو به جای ID از یک لیست انتخاب کرد. اما این کار چند محدودیت نسبت به قابلیت جدید دارد. اول اینکه نمایش وظیفهها به صورت یک لیست ساده است و نه به شکل یک ساختار چند سطحی WBS. دوم، در هر نوبت امکان انتخاب تنها یک پیشنیاز است. و سوم اینکه امکان انتخاب پسنیاز وجود ندارد (فقط پیشنیاز).

۲. فیلد «نام خلاصه وظیفه»
فیلدی با عنوان «Task Summery Name» اضافه شده است و البته این تنها فیلدی نیست که به این نسخه افزوده شده ولی بیشترین توجه رو جلب کرده است. این ستون رو میتونید به نماهای مربوط به وظیفه اضافه کنید و نام خلاصه وظیفهی مربوط به هر وظیفه رو مقابل اون ببینید. به نظر نمیاد که این ستون در نمای گانت کارکردی داشته باشه. تعریف شدن این فیلدِ «فقط خواندنی» بیشتر برای اهداف گزارشگیری بوده است.

۳. برچسب بر روی نوارها و خط پیشرفت در تایملاین
کمتر دیده شده (حداقل در اینجا) که از قابلیت تایملاین توسط کارشناسان استفاده بشه. دلیلهای زیادی داره. ولی در پراجکت ۲۰۱۹ امکانات جالبی به این قابلیت اضافه شده که میتونه تایملاین رو به یکی از گزارشهای ثابت پروژه تبدیل کنه. از اکنون میتونید بر روی نوارهای تایملاین برچسب بزنید و اونها رو نامگذاری کنید. همچنین خط پیشرفت هر وظیفهای که در تایملاین اضافه شده در داخل آن نمایش داده میشه.

۴. منوی Help
و در آخر اینکه منوی Help به صورت پیشفرض در ریبون دیده میشه که فقط حاوی دو لینک به آموزشهای موجود در سایت مایکروسافت و یک فرم ارائه بازخورد به مایکروسافت است. میتونید با رفتن به بخش Options، این سربرگ اضافی رو حذف کنید.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
[…] نوشتهی پیشین در مورد تغییرات پراجکت ۲۰۱۹ صحبت شد. اکنون و در این نوشته، اطلاعاتی در مورد آخرین […]